maandag 16 mei 2016

Pijpenstrootje

Zoeken bij homeandgardenideas. Zoek informatie over Finecomb. De soort is in Nederland en België inheems. Het bloeit pas in de zomer met lange, tamelijk stijve halmen, die onderaan de halm één enkele knoop hebben. Pijpenstrootje is een van de soorten die een rol spelen bij de vergrassing van heidevelden.


BodeZonnige tot licht beschaduwde plaatsen op vochtige tot natte, voedselarme, zwak zure tot zure, kalkarme, humeuze tot venige grond (zan leem of veen). Een dichte pollenvormende grassoort dat vooral bij de vijver of rotstuin past. Het staat in (voormalige) voedselarme heiden, venen, graslanden en broekbossen. Molinia vormt stevige, nette pollen. Het is aanwezig in de amfibische zone van veenputten en langs de randen van vennen, op minerale bodem of in drijvende veenmoskussens.


Zie voor meer informatie. Deze mooi recht opgaande grassort is een aanwinst voor de border. De molinia heeft goed doorlatende grond nodig en kan in de volle zon of halfschaduw staan.


Pijpenstrootje

Dit specifieke soort heeft witbondblad en heeft een maximum hoogte tot 120cm. Dit gras groeit goed in de zon tot halfschaduw op de meeste gronden, zolang die maar kalkarm is en voldoende vocht bevat. Bestel online Pijpestrootje siergras bij Tuinpant.


De plant blijft wat lager dan de soort. De groene bladeren zijn breed en verkleuren in de herfst strogeel. Deze grassoort bloeit van juli tot oktober met paarsbruine bloempluimen, die later geelbruin verkleuren.


Pijpenstrootje

Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Hoe ouder de plant, hoe lichtbruiner het blad wordt. De meestal leikleurig blauwe of iets paarse, soms groene aartjes zijn 4–mm lang.


De aartjes bestaan uit twee tot vijf bloempjes. Diagnostische kenmerken Plant grote dichte pollen vormend. Stengels rechtopstaan bij de voet met knoop, het onderste stengellid ca.


Pijpenstrootje

Bladen 3-mm bree verspreid behaard tot kaal. Aster (Aster), Kattenstaart (Lythrum) en Wederik (Lysimachia). De hoogte die bij de planten staat is de hoogte in bloei. Het blad bevindt zich op ongeveer eenderde van die hoogte.


Ook kon de soort zich uitbreiden door de ontwatering van veel natuurgebieden, aangezien de soort goed bestand is tegen wisselende waterstanden, in tegenstelling tot andere soorten van het heidelandschap, zoals dopheide en snavelbiezen. De stengels kunnen tot circa één meter hoog worden. Door de klimaatverandering vindt er verdroging plaats. Hierdoor krijgt het pijpenstrootje in droge gebieden de overhand. Het pijpenstrootje is eigenlijk een pol, maar in droge gebieden wordt het één grasmat.


De bladeren zijn middengroen, lineair, grasachtig en kleuren oranjebruin in de herfst. Kwekers met in assortiment pijpenstrootje Bekijk de lijst met kwekers. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Ontvang enkele keren per maand nieuws rond Openbaar Groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts