donderdag 26 mei 2016

Erfafscheiding bepalen

De goedkoopste schuttingen van Nederlan snel voor u geplaatst! Hoogwaardige kwaliteit erfafscheiding voor in jouw tuin. Stel jouw eigen pakket samen in minuten en geniet van jaar onbezorgde garantie!


Zoek naar erfgrens bepalen op de nieuwe KensaQ. Groot aanbod tuinartikelen online!

Dat betekent dat als u de kadastrale grens wilt bepalen tussen het erf van uzelf en uw buren dat u mogelijk meerdere percelen moet opvragen. Op die manier kunt u de erfgrens en daarmee de plek van de erfafscheiding bepalen. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom. In het burenrecht staan duidelijke regels over erfafscheiding en erfgrens.


Heb je geen idee waar de grens tussen jouw tuin en die van je buren precies ligt? Dan kun je de erfgrens bepalen. De kadastrale grenzen van jouw perceel vraag je op bij het kadaster.

Als u een nieuwe erfafscheiding wilt laten plaatsen zijn daar enkele regels aan verbonden. Deze tuinafscheiding regels zijn meestal landelijk bepaald maar kunnen in sommige gevallen afwijken in de gemeenten waar u woont. We hebben de belangrijkste erfafscheiding regels voor u op een rijtje gezet. Twijfelt u nog na het lezen van de onderstaande. Een erfgrens bepalen kan bij het Kadaster op verschillende manieren.


Lees meer over de verschillen en bepaal welke manier voor u het beste is. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting ( erfafscheiding ) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom. Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen.


Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak weer andere regels dan op uw eigen grondgebied. Aan de hand van de erfgrens kan bepaald worden tot waar iemands zijn land loopt.


Vaak wordt de erfgrens aangegeven door een erfafscheiding of een gespannen ijzerdraad. Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting, hekwerk of haag? Dan moet u zich aan een aantal regels houden.

En dat u uw buren op tijd laat weten wat uw plannen zijn. U kunt dan samen mogelijke opties bespreken, dat voorkomt misverstanden. Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein.


Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste gelegen terrein. Een nieuwe erfafscheiding plaatsen. Samen bepalen jullie welke erfafscheiding er komt en deel je de kosten. Elke buur zorgt voor het onderhoud en de schoonmaak van zijn eigen kant, daar ben je zelfs toe verplicht.


De afmetingen van een tuin worden bepaald door zijn grenzen. Deze grenzen worden al dan niet duidelijk aan- of vormgegeven. Vaak moet in een kleine tuin de tuingrens zorg dragen voor de nodige privacy, hierom zal de erfafscheiding meestal hoger zijn dan 1½ meter.


Zo weet u zeker dat u uw erfafscheiding , zoals heg, hek of schutting, op de goede plek in uw tuin zet. En u voorkomt een conflict met uw buren over de grenzen van uw perceel. Meer over erfgrens bepalen. Erfafscheiding aan de hand van perceelschets. Wilt u de erfafscheiding op de oorspronkelijke grens zetten?


Zo blijft de ene afscheiding mooi groen in de winter, terwijl de andere zijn bladeren verliest. Weer een andere afscheiding moet drie keer per jaar gesnoeid worden, terwijl een vierde afscheiding maar eens in de drie jaar gesnoeid hoeft te worden. Voordat je een groene erfafscheiding kiest, is het dus belangrijk om te bepalen wat je precies wil.


Er is dan sprake van mandeligheid. Een erfafscheiding die precies op de erfgrens staat, is eigendom van beide buren. Dit betekent dat de buren samen verantwoordelijk zijn voor de erfafscheiding , en dus ook voor het onderhoud en overige kosten ervan.


Een dergelijke erfafscheiding kan slechts in onderling overleg worden gewijzigd. De conclusie is dat de eigendomsverhoudingen van grond worden bepaald door de akte van levering en de daarin verwoorde bedoeling van partijen, en niet door een medewerker van het kadaster die daarna voor registratie van de eigendomsverhoudingen in de openbare registers moet zorgen. Vóór het huis is de maximale hoogte meter.


Dit is het product wanneer u wilt bepalen waar uw erfgrens ligt. U bent op goede voet met uw buurman en kiest ervoor om een duidelijke erfafscheiding te plaatsen in goed overleg. Dit product geeft u de maatvoering in meters en centimeters weer waarmee u dus in uw tuin kunt gaan meten om op basis van deze kaart de erfgrens zelf uit te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts