dinsdag 3 mei 2016

Verzorgen orchidee na bloei

Alle Stacaravans en Tenten van de Bekende Aanbieders Online Vergelijken en Reserveren. Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping.


Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online. Bloempotten vanaf € I.

Na de bloei kun je hem verzorgen , zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen. Maar wel geduld hebben, want doorgaans bloeien de meeste orchideeën keer per jaar. Vrijwel alle planten hebben na de bloei een rustperiode.


De orchidee is dan bezig met zichzelf te vermeerderen. Wacht totdat er een aantal bladeren aan de stengel zit en de plant drie tot vier luchtwortels heeft gemaakt.

Snij de plant van de stengel en pot hem op in orchideeëngrond (bark, bestaande uit houtschors en turf). Na het verpotten dient de grond licht vochtig gemaakt te worden. Na de tweede bloeiperiode kunt u de stengel het beste helemaal afsnijden, de orchidee verpotten en hem op een koele plaats neerzetten tot hij weer gaat bloeien.

Wanneer u de orchidee na de tweede bloeiperiode verpot is het erg belangrijk dat u voor een pot kiest die goed afwatert (gaatjes in de bodem). Wist je dat een orchidee al jarenlang de meest verkochte kamerplant is? Dat is ook niet zo gek, want bij de juiste verzorging heb je jaren plezier van deze betrouwbare kamerplant.


Om jou zolang mogelijk te kunnen laten genieten van een prachtige bloei geven wij in deze blog tips en tricks voor het verzorgen van je orchidee. Meer weten over een orchidee verzorgen ? Daar helpen we je graag mee! Op deze pagina geven je alle informatie over het onderhouden en verzorgen van orchideeën. Je wilt namelijk een gezonde orchidee die bloeit ZONDER slappe bladeren of uitgedroogde bloemknoppen.


De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer. De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet. In dit seizoen kan de temperatuur overdag aardig toenemen.


Scherm orchideeën af die op de vensterbank in de voorjaarszon staan. Dit is ook een mooi moment om de plant te verpotten.

Een orchidee bloeit enorm lang. Dit doe je met speciale potgrond en in een doorzichtige pot. Je kunt ook wat lelijke wortels afknippen.


Waarschijnlijk zal uit één of meerdere van de ‘ogen’ (verdikkingen in de stengel) een nieuwe bloemstengel groeien.

Na de snoei mag de plant enkele weken wat koeler gezet worden, maar zorg ervoor dat hij nog steeds voldoende licht krijgt. Om orchideeën opnieuw in bloei te krijgen is het meestal nodig om te snoeien. Hieruit zal een nieuwe scheut verschijnen. En wist u dat u uw Phalaenopsis na de bloei , met een rustpauze van circa zes maanden voor de plant, weer opnieuw in bloei kunt brengen? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de bloemenpracht van uw Phalaenopsis.


MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. En daarna moet je ‘m zeker niet weggooien, want met wat liefde en aandacht kun je een orchidee opnieuw laten bloeien!


Hierdoor kun je het hele jaar door van de plant genieten. En echt, het lukt iedereen. We geven je een aantal tips. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden. Ga jouw groeiomstandigheden na.


Selecteer een orchidee op basis van de omstandigheden in jouw huis. Dit is belangrijk omdat elk type orchidee verschillende vereisten heeft, afhankelijk van waar de orchidee oorspronkelijk vandaan komt. Orchidee verzorgen en water geven - Tuinieren. Lees altijd het label met instructies aan de plant zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor jouw huis of tuin. Snoeien, na de bloei afknippen: Het symbool is een potplant met een snoeischaar die de bloem afknipt.


Phalaenopsis (en ook sommige andere planten) kunnen met deze manier van verzorgen meerdere keren tot bloei komen. Niet geschikt voor consumptie: Deze planten zijn niet geschikt voor consumptie door mensen en dieren. Europese orchideeen bloemen orchidee soorten orchideeen bosorchis bloei bloemen muggenorchis. Je wil een orchidee , maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen ? Of hoeveel water je ze best geeft? Met deze tips hou je de orchidee gezond!


Koop een gezonde orchidee. Wij zochten het voor je uit: Stap 1. Indien mogelijk, identificeer het soort orchidee jij hebt, daar de manier van verzorging lichtjes kan variëren tussen de verschillende soorten. De Phalaenopsis, of mot orchidee is een van de meest voorkomende. Zorg dat je een scherpe snoeischaar bij de hand hebt.


Boek nu Voordelig uw Campingvakantie Online, Veilig en zonder Reserveringskosten. De Grootste Campingspecialist van Europa. Excellente Service en Kennis van alle Campings. Gedurende de bloei regelmatig water geven en het overtollige water laten wegvloeien. Water geven met de gieter bij de stam of de pot dompelen in lauw water.


De potgrond goed vochtig houden zodat de stam niet indroogt. Dit is voor een langere houdbaarheid van de bloemen. Hoe krijg je een uitgebloeide orchidee weer aan de bloei ? Dendrobium soorten, bloeien herhaaldelijk aan dezelfde stengel of steel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts