donderdag 5 mei 2016

Aluin bij hortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! Ruim soorten aluin op Beslist. Vergelijk en bestel aluin online. Kwaliteit voor lage prijs.


Kali- aluin wordt gebruikt om hortensia `s blauw te kleuren. Om echt intens blauwe of paarse kleuren te krijgen zult u vaak de plant ook nog in de turf moeten planten. Om een hortensia blauw te laten worden kunt u aan de grond wat aluminium-sulfaat of kali- aluin toevoegen. Strooi dit jaarlijks rond eind september, begin oktober rondom de hortensia en hark het in de grond. Of los het op in lauw water en giet het zo dicht mogelijk bij de hortensia zonder het blad te raken.


Aluin is een aluminiumzout dat zal oplossen in zure bodems en aluminiumionen aan de wortels van uw hortensia geeft. Door deze meststof met blauwmaker op het juiste tijdstip en in voldoende mate toe te dienen, ontrafelt u het geheim van de blauwe hortensia en zult u blauwe bloemen op uw hortensia zien verschijnen. Om jouw hortensia ’s blauw te maken, geef je begin – half september een handje aluminiumsulfaat, kali- aluin of koop kant-en-klare hortensia blauwmaker. Aluminiumsulfaat of kali- aluin kun je eventueel ook oplossen in handwarm water en rondom de plant gieten.


Bemest uw hortensia spaarzaam, en alleen in de maanden april, mei en juni. Door de plant vanaf juli niet meer te bemesten, zal de ‘hongerige’ hortensia in september makkelijker de aluin opnemen. Niet doen: Kalk strooien Geef een blauwe hortensia geen kalk, want dan kleurt hij roze.


Toevoegen van aluminiumsulfaat of kali- aluin. Om een mooie blauwkleuring van de hortensia te bevorderen is het belangrijk, dat de grond naast een hoge zuurgraad ook ijzer en vooral aluminium bevat. Hier kunt u zelf voor zorgen, door elk jaar in de eerste helft van september aluminiumsulfaat of kali- aluin aan de grond toe te voegen.


Over het algemeen geldt, hoe zuurder de gron hoe beter metalen kunnen oplossen, hoe blauwer de bloem kan worden. Blauwmaker in de vorm van aluin voor een snelle blauwkleuring. Aluin is een werkstof voor cosmetica, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor hortensia ’s of leerlooien. In cosmetica wordt aluin gebruikt als adstringens: dat wil zeggen een huidsamentrekkend middel.


In deze vorm wordt het, opgelost in water, gebruikt in lotions, met name voor de vette huid. Aluin wordt als bloedstelpend middel gebruikt door personen die zich gesneden hebben bij het scheren. Ze bindt zich namelijk aan eiwitten van de beschadigde hui en doet deze samentrekken (adstringerende werking) waardoor de bloeding stopt. DCM ALUIN is aluminium in de vorm van kali- aluin , een product speciaal voor het blauwen van hortensia ’s.


Aluin bij hortensia

Een toepassing met DCM ALUIN zorgt voor een snelle blauwkleuring van uw bloemen en het behoud van deze blauwe kleur. Voor een optimale blauwkleuring , DCM ALUIN toepassen in het voorjaar (juist voor de bloei) én het. Meer info over mooie witte hortensia variëteiten. De hortensia houdt haar normale kleur als de grond een pH-waarde heeft tussen de en 5. Wil je een roze hortensia blauw maken?


Dan heb je ten eerste zure grond nodig, met een pH-waarde onder de 5. Dit kun je krijgen door Pokon Tuinturf toe te voegen. Ten tweede moet je aluin toevoegen aan de grond. Een plekje in de halfschaduw is bij zulke hoge temperaturen ideaal. In elk geval is de hete middagzon af te raden.


Aluin bij hortensia

Om veel effect te hebben van aluin , en je hortensia ’s er niet mee te beschadigen is het belangrijk om het middel op de juiste manier te gebruiken. De Hortensia kan de aluin dan het snelste en makkelijkste opnemen. En via een gieter kun je de aluin dan makkelijk verdelen rondom de Hortensia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts