dinsdag 1 augustus 2017

Apenboom kappen

Tuinierplezier begint hier op Bakker. Aangezien ik mijn tuin wil veranderen wil ik die boom eruit halen. De slangenden of apenboom (Araucaria araucana) is een conifeer die van nature groeit in het zuiden van Chili en het zuidwesten van Argentinië.


Apenboom kappen

Het is een altijdgroene boom die tot m hoog kan worden en een stamomtrek van m kan bereiken. De boom wordt ook wel apetreiter, apenpuzzel, kandelaarden of apeverdriet genoemd. Wilt u weten wat de kosten zijn? Apenboom kappen en afvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende hoveniers uit uw eigen regio.


Het gaat om het kappen van een volgroeide apenboom in onze voortuin. Ook de wortels moeten uitgefreesd worden. Prijs is inclusief het afvoeren van de boom. Er is geen ruimte om de boom om te laten vallen. Voor het kappen van een boom heeft u soms een vergunning nodig.


U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Lees meer over deze omgevingsvergunning. Kappen van een apenboom in Barendrecht, de meter hoge en jaar oude boom was dood. Deze boom wordt ook wel apentreiter, apenden, apenverdriet.


Andere namen voor de apenboom De wetenschappelijke benaming voor apenboom is Araucaria araucana. Zo wordt de apenboom ook wel apetreiter, apenpuzzel, slangenden, kandelaarden of apeverdriet genoemd. De apenboom kent in de Nederlandse taal veel andere benamingen. De naam apenboom is afgeleid van de Engelse benaming, namelijk Monkey puzzle tree. Bekijk alles met apenboom ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.


Apenboom kappen

Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout. Ook was slangenden ooit één van de belangrijkste houtsoorten, maar is door kappen nu zeldzaam. Valt dit zelf te doen of huur ik het best iemand in ? Heb je een vergunning nodig? Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen.


Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u de kroon uit een boom wilt verwijderen. Overleg altijd eerst met omwonenden of zij bezwaar hebben tegen het kappen van de boom. Het kappen van een grote boom behoort niet tot het kleine onderhoud.


Daarnaast heeft de standplaats van de boom invloed op de prijs. Hallo, Zou het mogelijk en uitvoerbaar zijn, om de wortels van een slangenden - apenboom uit te graven? Om op het onderwerp terug te komen: kappen van de wortels is niet nodig.


Maar over welk soort verharding gaat het hier en wat is de belasting die de verharding moet kunnen dragen? De gemiddelde kosten voor het laten kappen van een kleine of grote boom lopen erg uiteen. Lees hier alle informatie over de prijzen en de juiste werkwijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts