woensdag 1 juli 2015

Berberis julianae

Berberis julianae

Het is een hoge Zuurbes die wel 200cm hoog kan worden. Deze Zuurbes bloeit geel in juni en krijgt blauwe bessen in najaar. De bladeren hebben een donkergroene tot rode kleur in het voorjaar en in het najaar zijn de bladeren donkergroen.


Berberis julianae

Deze zuurbes wordt makkelijk tot 2. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Gebruik altijd handschoenen bij de snoei, draag stevige schoenen en kledij ! Daarom zijn ze het best te snoeien met een heggenschaar. Sommige soorten of cultivars vertonen opvallende herfstkleuren.


Dat is mee bepalend voor het tijdstip van de snoei. De julianae bloeit geel in juni en krijgt blauwe bessen in najaar. It can be severely pruned and makes a good screen or barrier.


This plant is particularly resistant to damage by deer, is moderately salt tolerant, and is tolerant to a range of soil types. Evergreen shrub, 6-ft (2-m), dense branches with lethal three-parted spines. Gezien de bijzonder rijkelijke bloei is het ook een goede bijenplant. De struik komt van nature voor in Eurazië. Op de stengel zitten meestal in drie delen vertakte, 3-mm lange bladdoorns.


Ook de doornen zijn erg lang en kunnen lelijk prikken. Deze berberis bloeit rijkelijk met gele bloemen in mei waarna zich blauwe bessen vormen. Bloeit met trossen van gele bloempjes gevolgd door zwarte bessen. For more information on the different types of security hedging available, please visit our Intruder Proof Hedging page.


Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Bladverliezende berberis snoeien. De meeste berberis thunbergii zijn bladverliezend. Om de struik compact te houden snoei je de oudste takken na de bloei in mei tot net boven de grond terug. Als je van de bessen wilt genieten, dan snoei je de struik in de herfst ( oktober).


Berberis kopen bij haagplanten. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Mlokosewitsch , Russische plantenverzamelaarster in begin ste eeuw ) Bladeren aan de korte twijgen zijn 7cm lang en eivormig lancetvormig, aan de sterk groeiende twijgen tot 12cm lang en lancet- tot lang lancetvormig, aan de eerste is de rand spaarzaam getand en aan de tweede vrij regelmatig getand met lang toegespitste top, donker groen, witachtig. Bijna alle soorten bloeien met geel getinte bloemen gevolgd door roodachtige of blauwe bessen in het najaar.


Berberis julianae

Op de bloemen komen diverse insecten af zoals bijen en vlinders. In het najaar worden ze dan volledig oranje. De zuurbes krijgt in de herfst karmozijnrode bessen. Deze site gebruikt cookies om verkeer te analyseren en om advertenties te meten.


Als u gebruik maken van de website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Missouri Botanical Garden. Published on the internet. USDA, ARS, Germplasm Resources Information Network.


Department of Agriculture Agricultural Research Service.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts