donderdag 12 december 2019

Steeneik leiboom

Kwaliteit Leibomen tegen scherpe prijzen. De meeste bomen hebben een leirek van 1x 1cm. Deze groenblijvende leisteeneik heeft hulstvormige bladeren en heeft eikelvormige vruchten.


Een beschutte plaats in dorpen, steden of woonwijken biedt veel kansen voor deze bijzondere boom met zijn grijsgroene blad. Quercus Ilex als groenblijvende leiboom. Onze steeneiken zijn geen brede bomen.

De steeneik met zijn mediterane kleur past uitstekend in de moderne tuin. Als leiboom hebben ze alleen aan de bovenkant takken en blaadjes. En door de schermen groeit een steeneik helemaal dicht.


De groei van de steeneik laat wel duidelijk zien dat het een importboom is uit Zuid-Europa. De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit steeneik leibomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Bekijk hieronder alle soorten steeneik leibomen en koop uw steeneik leiboom online bij de bomenshop. Bladhouden donkergroen dof blad.


Liefst droge kalkrijke bodem en een beschutte standplaats.

De echte oude grillige steeneiken worden in Noord Spanje gelimiteerd uitgegraven. Een steeneik moet in ons klimaat op een beschutte plaats worden geplant, het liefst op een kalkrijke klei- en zandgrond. Winterhardheid : Kortstondig tot -15graden. En dat maakt een steeneik leiboom een ideale boom voor uw kleine tuin. Dit is het geval bij leibomen in de Basic-, Classic- en Small-serie.


In een aantal gevallen worden de takken over het rek uitgewaaierd en zijn de etages minder duidelijk of niet aanwezig. Bij deze bomen worden alle aangebonden takken beschouwt als. De Osmanthus of schijnhulst is een prachtige sterke groenblijvende leiboom door ons geselecteerd als geschikte boom voor fijne toepassingen. Steeneik als leiboom Ga naar meest recente reactie. Tegenwoordig is hij een klasieker geworden in meer verfijnde tuinarchitectuur.


Deze heeft een mooi blad en draagt witte bloemen die heel lekker ruiken. Wij bieden deze leiboom aan in vele maten en vormen. Wintergroene leibomen zoals de lei- steeneik of de lei-conifeer blijven in de winter groen maar je moet er rekening mee houden dat ze niet tegen strenge vorst kunnen. Bij een gevoelstemperatuur van -tot -graden zullen wintergroene leibomen problemen met de kou gaan krijgen. Sinds de oudheid al in cultuur in de landen rond de Middellandse Zee waar deze wintergroene boom tot circa m hoogte uit kan groeien.


Met de aanplantservice weet u zeker dat de leiboom op de juiste plek staat. Onze hoveniers weten precies op welke manier ze leibomen moeten plaatsen, zodat u lang geniet van uw boom. Wij plaatsen leibomen als de plaats waar de boom geplaatst moet worden voldoet aan de volgende voorwaarden: De plaats heeft een waterdoorlatende ondergrond.


Leverbaar in struikvorm voor haagbeplanting.

Ideaal geschikt als groenblijvende boom en kan goed zoute zeewind verdragen. Ook maken we op onze kwekerij leivorm van de steeneik op elke gewenste hoogte. Citytree heeft allerlei steeneiken op voorraad staan, tot bomen van meer dan meter hoog.


De boom staat graag in kalkrijke en vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts