vrijdag 13 december 2019

Thuja levensboom

Levensboom kopen bij Haagplanten. U kunt de levensboom kopen in onze webwinkel. De naam levensboom danken de bomen aan het groenblijvende gebladerte en het veelvuldige traditionele geneeskrachtige gebruik van deze bomen. De planten zijn groenblijvend. Het is een zeer sterke, winterharde conifeer.


De wintergroene naalden hebben een zachte structuur, waardoor deze haag erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. De thuja , zoals de westerse levensboom ook wel genoemd wordt, is dan ook een plant die aan bijna alle denkbare eisen voldoet en gemakkelijk te onderhouden is. Bij grotere hagen is de minimum bestelhoeveelheid stuks. Kant-en-klare levensboom Brabant.


De levensboom of thuja is een klassieke haagplant. De thuja is dus een erg geschikte conifeer om een haag van te maken, maar het is de geschiedenis van deze boom die hem pas echt bijzonder maakt. Dat thuja levensboom wordt genoemd geeft al wel aan dat deze conifeer meer is dan alleen een haagplant.


Het woord ‘ thuja ’ komt van een Oudgrieks woord voor ‘offeren’. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. Doordat de boom van nature in een piramidevorm groeit, is hij bijzonder geschikt voor het vormen van hagen en windschermen.


Hoewel de Smaragd een wat langzamere groei heeft. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze. Deze conifeer is, anders dan andere soorten, heel erg compact, met mooi, glanzend groene naalden. Thuja is een conifeer met historie.


Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Van deze levensboom , zoals de plant in het Nederlands wordt genoem zijn twee soorten geschikt voor hagen. De verschillen tussen de soorten zijn minimaal en zit vooral in de kleur van de schubben. Daarnaast zijn de schubben glanzend. Hij is zeer geschikt om als haag of solitair aan te planten en heeft weinig onderhoud nodig.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Geschikt voor in de border, plantenbakken en rotstuinen. Hij bereikt in jaar tijd een hoogte van wel 1cm. Deze coniferensoort vormt met zijn mooie smaragdgroene kleur een schitterende omheining voor uw tuin. Kan gemakkelijk gesnoeid worden in juni.


Thuja levensboom

Goede keuze trouwens voor. Voor een gemiddelde dicht haag gaan wij uit van per meter tot 1. Dit is omdat ze anders te dicht bij elkaar geplant wordt. Dit een standaard aantal per meter die de meeste mensen gebruiken. Coniferen thuja brabant planten wanneer ? In Europa blijven ze lager en zijn er veel lagere en dwergachtige kweekvormen te koop die gebruikt worden in hagen.


Thuja, levensboom , witte ceder, moerasceder. De ideale periode voor het snoeien strekt zich uit van begin mei tot half september. Wordt de conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom. Deze Brabant wordt gekweekt op eigen kwekerij.


Thuja levensboom

Vormt een bolvormige struik van rechtopstaande heldergroene naalden. Er zijn diverse maten leverbaar. Is winterhard en groenblijvend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts