vrijdag 6 december 2019

Wifi voor pc

Specialistisch advies nodig? Deze ziet de modem ook niet. Als ik de netgear weer i plug met de usb, dan ziet mijn pc opeens wel de kpn modem. Let erop dat de wifi -standaard overeenkomt met die van je router. Met dit stappenplan heb je binnen een mum van tijd verbinding met je eigen wifi -netwerk.


Wifi voor pc

Kies je besturingssysteem en volg de stappen. Ook in deze tijd zijn er nog steeds apparaten die geen draadloze verbinding ondersteunen. Een netwerkadapter biedt dan een goede uitkomst. Dit apparaatje geeft jou de mogelijkheid om bijvoorbeeld je desktop pc toch geschikt te maken voor wifi.


Maar is ook erg handig als de wifi bij jou thuis niet erg sterk is. WiFi instellen voor Windows. Seen bestand kunnen delen via wifi -direct. Als je het wifi -wachtwoord bent vergeten kun je alleen maar verbinden met je netwerk door je computer via ethernet met je router te verbinden.


Als je ook geen verbinding via ethernet met je router kunt maken zul je waarschijnlijk je router moeten resetten. Ga hiervoor naar de volgende methode. Vind wifi printer als je nu zoekt.


Knibble, dé vergelijkingssite voor elektronica met de meeste shopprijzen. Wireless Lan- Informationen. Een draadloze internetverbinding maken met je laptop of pc met Windows 10? Zo maak je verbinding met je wifi -modem, wifi -router of Wifibooster van Ziggo in een mum van tijd.


Het wifi -wachtwoord vind je onderop je modem, router of Wifibooster op een witte sticker. Met een wifi adapter of wifi dongle maak je een computer zonder wifi geschikt voor draadloos internetten. Ook kun je de wifi -snelheid van je computer upgraden met een wifi adapter. De kleinere modellen zijn erg geschikt voor gebruik in een laptop.


In deze tip leggen we uit hoe u dat doet. Het is een versimpelde Wifi -analyzer die je niet hoeft te installeren (het is een enkele.exe-file). De applicatie geeft alle beschikbare Wifi -netwerken weer en alle bijbehorende informatie waaronder SSI MAC-adres, signaalsterkte en encryptietype. Mocht je niet direct wat zien, druk op de update-knop en houd de frequency Usage-tab in de gaten. Dag allen, Ik heb sinds kort mijn desktop staan op een locatie waar er enkel WIFI is, geen kabel.


Wifi voor pc

Mijn desktop heeft echter geen ingebouwde wifi ontvanger. In dit artikel zetten we verschillende opties op een rijtje. U kunt bijvoorbeeld uw oude printer delen in een thuisnetwerk of een printserver aanschaffen. Maar veruit de comfortabelste oplossing is de aanschaf van een moderne wifi -printer.


Een goede sterke wifi ontvanger heeft een goed zendvermogen en hoge ontvangstgevoeligheid. Heel veel mensen gebruiken wifi om te internetten. Ze hoeven dan niet met kabeltjes in de weer of ze zijn buitenshuis en willen gebruikmaken van de internetverbinding van iemand anders. Let in dit laatste geval wel op de veiligheid.


Voor internetten via wifi hebt u wel een wifi -verbinding nodig, en eventueel het wachtwoord dat daarbij hoort. Tetheren via USB is veiliger dan draadloos via wifi of Bluetooth. Om te kunnen tetheren naar een PC via USB moet je welhebben geïnstalleerd op je PC. Wees je er van bewust dat als je een hotspot instelt (verbinden via wifi of Bluetooth) iedereen met het juiste wachtwoord toegang heeft tot je verbinding.


Een wifi -versterker, ook wel wifi -repeater genoem kan een simpele oplossing zijn om dit probleem te verhelpen. MediaMarkt verkoopt op het gebied van wifi -versterkers verschillende merken in verschillende prijsklassen. Kijk zeker ook eens naar merken als Asus, Netgear, TP-Link, Sitecom, Linksys en AVM Fritz! Verschillende soorten wifi.


Via wifi kun je prima surfen op internet, e-mail lezen en spellen spelen. Voor het gamen op een pc is wifi voor veeleisende gamers niet geschikt, daar is de reactiesnelheid te laag voor. Video (live televisie, NPO Start, RTL gemist, Netflix en andere streamingdiensten) kijken via wifi is ook mogelijk. Wel heb je dan een goede router nodig.


Tik op de naam van het beveiligde wifinetwerk waarmee u verbinding wilt maken. Je kan de PC heel makkelijk met het internet verbinden dmv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts