dinsdag 3 december 2019

Tilia europaea euchlora

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Groot voordeel daarbij is de geringe aantasting door luis. Tilia x europae ‘ Euchlora ’ is een mooie leiboom met glimmend blad en weinig aantasting door luis.


Aan de onderzijde is het blad lichtgroen.

De geurende bloemen verschijnen in hangende tuilen en zijn bijzonder rijk aan honing. Alleen de takken boven in de boom staan omhoog. De Leilinde Tilia Europaea Euchlora is een krimlinde in leivorm. Doordat wij de Leilinde zelf kweken zijn ze van eerste kwaliteit en hebben ze een mooie rechte stam. Deze leiboom is leverbaar in diverse hoogtematen en stamomtrek.


De Tilia Europaea Euchlora is een mooie leilinde met glanzend blad en is weinig ziektegevoelig. De meeste zijtakken en twijgen hangen door. De takken boven in de kroon staan omhoog.


Het glanzende, donkergroene blad is scheef hartvormig met een toegespitste bladtop.

Met een krachtige groeiwijze vormt zich een kroon die eerst nog een spitse top heeft maar later stomper wordt. Een groot voordeel van deze linde is dat ze nauwelijks gevoelig is voor luizen, het risico op druipen is dus gering. Lindeboom kopen voor in de tuin, bij de specialist BetuweBomen. Die Krim-Linde ( Tilia × euchlora ) ist ein Laubbaum aus der Gattung der Linden ( Tilia ) in der Familie der Malvengewächse (Malvaceae).


Tilia × europaea , generally known as the common lime (British Isles) or common linden, is a naturally occurring hybrid between Tilia cordata (small-leaved lime) and Tilia platyphyllos (large-leaved lime). It occurs in the wild in Europe at scattered localities wherever the two parent species are both native. Tilia X vulgaris Euchlora , Tilia X intermedia Euchlora , luisvrije leilinde of daklinde, Tilia Euchlo. Euchlora ) is goed te gebruiken als leilinde, als solitair kan het uiteindelijk een boom van meter hoog worden.


Het donkergroene blad is scheef hartvormig en heeft een geelgroene onderzijde. Hij verliest zijn bladeren vroeg in het najaar. In juni tot en met juli verschijnen er lichtgele bloemen in tuilen aan de boom. Na de bloei ontwikkelen zich grijze ovaalvormige vruchten.


Tilia europaea Euchlora geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of. All of the Tilia species may be propagated by cuttings and grafting, as well as by seed. They grow rapidly in rich soil, but are subject to the attack of many insects.


Tilia is notoriously difficult to propagate from seed unless collected fresh in fall. De boom heeft een hartvormig blad en een opvallende bloei. Wij kunnen uw Hollandse linde, gewone linde vakkundig snoeien, kappen of rooien.

Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. De Hollandse linde ( Tilia ×vulgaris, synonieTilia × europaea ) is een hybride die is verkregen door de winterlinde te kruisen met de zomerlinde. Het resultaat is een bekende sier- en schaduwboom die veel in Noordwest-Europa aangeplant wordt, bijvoorbeeld langs straten, in tuinen en op kerkhoven.


Glanslinden skiljer sig tydligt från andra parklindar genom främst de glansiga bladen som. De bladsteel is rood getint en aan de onderzijde is het blad lichtgroen. Vanwege de mooie glanzende bladeren en de rijke bloei is de Tilia Europaea Euchlora een geliefde boom. De gele geurende bloemen hangen in tuilen en zijn erg in trek bij bijen.


De bloemen zijn erg rijk aan honing. Deze soort heeft minder last van luis en dus minder last van honingdauw. Van IJmeren is de specialist op het gebied van laanbomen en lindes.


Develops an oval crown with a vertical trunk on which pendulous branches grow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts