donderdag 12 december 2019

Steenmarter vangen aas

Hebt u last van een steenmarter en wilt u de steenmarter vangen ? Lees op ongediertebestrijden. Ik heb me al veel bezig gehouden met het verjagen van een (hardnekkige) steenmarter op de zolder van mijn ouders. Ik heb het diertje al gezien met een infrarood nachtkijker via mijn pc. Nu zou ik het graag vangen met een diervriendelijke val (waar je het diertje levend in gevangen wordt) om het (heel) ver los te laten. Let altijd op bij het vangen van marters dat u een kooi uitkiest die groot genoeg is.


Steenmarter vangen aas

Het dier moet wel in de kooi passen namelijk. Een marter of ieder ander dier zal zichzelf nooit in een kooi willen wringen om het aas te pakken. De meeste van de getoonde vallen in onderstaande overzicht zijn groot genoeg voor de meeste martersoorten. Dankzij de openingen van de vangkooi, kan men de gevangen marter of kat altijd weer gemakkelijk vrij laten. Handige vangkooi met dubbele inloop om de dieren levend te vangen ! Hij lijkt veel op de boommarter.


Het is een omnivoor met vleesetende inslag. De lange dubbeldeurs doorloop kooi is zeer geschikt voor het vangen van marterachtigen. Door de dubbele deuren zullen de marters de kooi makkelijker betreden wat het vangstresultaat verhoogt.


In het midden van de val kan een eitje geplaatst worden. Zodra er beweging in het eitje komt zal de val dichtklappen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat het vangen van een steenmarter niet is toegestaan (en dus illegaal). Is het toegestaan om een steenmarter te vangen ? Volgens de wet kunt u dus een boete krijgen voor het eigenhandig vangen van een steenmarter. Hij heeft de kabels van de auto van onze buren al kapot gebeten maar nu moeten wij dus ook oppassen dat hij onze auto (of andere dingen) niet gaat aanvreten.


Dit komt omdat de steenmarter een beschermde diersoort is in Nederland. Een steenmarter vangen is vaak ook niet echt effectief want in veel gevallen wordt het leefgebied van de gedode of gevangen steenmarter ingenomen door een andere steenmarter. Je kunt de steenmarter daarom het best op afstand houden.


Steenmarter vangen aas

Je mag een steenmarter overigens niet vangen omdat het een beschermde diersoort is. Let op: Het vangen van een steenmarter is verboden, de naam steenmarterval is enkel een grootte aanduiding. Gebruik voor marters en katten aas als nat honden- of kattenvoer, eieren of vis (makreel, paling, sardientjes). U wilt de misschien de marter vangen , maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.


Dit leggen we uit op deze pagina. Steenmarter vangen met een vangkooi. Op Internet worden deze vangkooien in grote getale verkocht. Op sommige plaatsen eet hij juist voornamelijk vruchten, insecten en aas.


Steenmarter vangen aas

De steenmarter jaagt op kippen en ander pluimvee, dit tot ergernis van (hobby)pluimveehouders. Maar om nou muizen konijnen in een vangkooi te gaan zetten ,ging mij te ver. Levend aas zijn ze gevoelig voor. In Duitsland is schrikdraad een veel toegepaste methode. Beestje krijgt een tikje stroom en komen nooit meer terug.


Maar in dit Regel zieke land van ons ,mag je straks nog geen muis meer vangen. Vangkooi met aas zetten, marter vangen , in de auto stappen, naar het verst gelegen bos brengen en. U denkt misschien dat de marter vangen een goed idee is. Op deze pagina leggen we uit waarom. Info over steenmarter vangen aas.


Veel mensen hebben last van steenmarters in hun auto of hun huis. Daarbij is een aantal van vijf tot tien kippen per nacht niet ongewoon. Helaas veroorzaken ze daarbij vaak overlast. Omdat de steenmarter een beschermde diersoort is, mag het dier niet gedoo gevangen of verjaagd worden.


Wij mogen marters dan ook niet weghalen, vangen of vervoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts