zondag 29 december 2019

Zaaikalender kruiden

Kruiden buiten op de vensterbank. Als je kruiden dicht bij het huis wilt kweken is het soms handig om ze buiten op de vensterbank te zetten. Je kunt ze dan goed in de gaten houden, vooral als het een keukenraam betreft. Dit werkt het best met een vensterbank in de keuken die op het zuiden is gericht.


Bij volle maan groeien planten iets harder doordat er extra licht beschikbaar is.

Op deze site verzamelen we allerlei informatie over het zaaien van groenten, kruiden en bloemen. Ook vindt u tips en trucs over tuinieren. Voor siertuin en moestuin. Zodat je niet elke maand alle artikelen langs hoeft te lopen.


Zaaikalender voor kruiden. Je moet rekening houden met de vochtighei voedingsbodem, temperatuur, zon en wind. Op basis van het soort kruiden zul je keuzes moeten maken of je binnen of buiten wilt kweken.

Lees verder voor meer informatie over het kweekproces en bekijk onze zaaikalender! De meeste kruiden kun je het hele jaar door kweken. Download onze gratis zaaikalender kruiden voor jouw moestuin en ga vandaag nog aan de slag! Groenten kweken stelde een volledig zaaikalender samen.


Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Bekijk onze tips in de zaaikalender. Kies een zonnige plaats en zaai op het juiste moment. Met deze zaaikalender weet je wanneer je wat moet zaaien en heb je het hele jaar een goede oogst!


De tijd van het oogsten breekt aan! Ook betekent september het begin van de herfst. De blaadjes vallen van de bomen en planten beginnen zich terug te trekken.


Toch valt er nog genoeg te zaaien in de moestuin! Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.


Tegenwoordig worden kruiden vooral aan gerechten toegevoegd als smaakversterker.

GRATIS ZAAIKALENDER KRUIDEN. Bent u een beginnende moestuinliefhebber of heeft u al reeds jarenlang ervaring? Hierbij alvast een zaaikalender die de meest courante groenten omvat. Deze kalender is uiteraard maar een leidraad en hoef je niet al te streng op te volgen want ook het weer zal elk jaar anders zijn. Niet alleen kunnen groenten nog perfect gezaaid worden in de tuin, maar ook enkele (meerjarige) bloemen en kruiden.


Door rekening te houden met zaken als het weer en de juiste zaait methode kan in juli succesvol gezaaid worden. Daarna komt natuurlijk de verzorging en dan ook nog het oogsten niet te vergeten. Een beetje begeleiding hierin is dan wel prettig en als richtlijn kan de zaaikalender als een perfect hulpmiddel dienen. Je kijkt nu naar de moestuin activiteiten in Maart.


Gebruik onze Moestuin Planner voor een zaaikalender op maat. Wanneer moet je zaaien, wanneer oogsten? Elke plant heeft zijn eigen ritme.


Zo weet je precies wanneer je welke plant het beste zaait in de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts