vrijdag 23 oktober 2015

Amerikaanse kornoelje

Amerikaanse kornoelje

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Vraag gerust een offerte aan. Vuurdoorn, Hedera en Meidoorn. Verliezen hun blad in de winter. De struik vormt zich eerst compact, later breed gestrekt en afstaand. Amerikaanse Kornoelje planten.


In april en mei bloeit hij rijk met kleine, roze bloemetjes. Cornus florida is een middel grote heester. Hij bereikt een hoogte van circa 5cm.


Het glanzende blad is ovaal en donkergroen van kleur. Het blad is donkergroen met een witgrijze onderkant verkleurend naar een paarsrode herfstkleur. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? Kornoelje (Cornus) is een geslacht van dertig tot vijftig soorten struikachtige planten en bomen in de kornoeljefamilie (Cornaceae).


Veel soorten hebben tegenoverstaande bladeren, maar bij enkele soorten staan ze afwisselend. De vrucht is een steenvrucht met een of twee zaadjes. Beide soorten bloeien met opvallen wit of roze bloeien. De bloemen bestaan uit vier identieke tegenovergestelde schutbladeren en een klein knopje.


Begin juni vallen de vele grote witte bloemen op,. Wij vragen jouw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Sommige cookies plaatsen we altijd om de website goed te laten werken. Deze kornoelje bloeit rijkelijk met geelgroene fertiele bloempjes omgeven door grote roze schutbladen De bladeren zijn glanzen.


Prachtige herfstverkleuring. Blad Diepgroen met een grijsgroene onderzijde Mooie scharlakenrode herfstkleur. Bloei Groengeel omgeven door witte, later roze schutbladen. De ovale bladeren zijn donker groen en krijgen een rood-roze herfstkleur. In mei en juni bloeit hij vrij onopvallend met trossen witte bloemetjes.


Amerikaanse kornoelje

Forse heester tot kleine boom. Kroon eerst opgaand later rond. Herfstkleur scharlakenrood. Bloeiwijze omgeven door grote witte. Deze plant is zeer winterhard.


De kleur van de wintertakken roodbruin. Hij bloeit in mei, kort voor de bladeren komen. De scharlaken vruchtjes verschijnen later in de zomer, gevolgd door een purperrode bladverkleuring in de herfst (foto 5).


Amerikaanse kornoelje

Een winterharde struik of kleine boom met vrij groot ovaal blad dat in de herfst opkrult en een prachtig rode tint krijgt. De bloemen zijn omgeven door vier tot zeven grote schutbladen (bracteeën). Na de bloei verschijnen de ronde oranjerode vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts