vrijdag 30 oktober 2015

Compost vat

Compostvat Van Top Kwaliteit. Bestelling Boven €= Gratis Verzending! Alle artikelen worden gekozen volgens een strikte kwaliteits- en vakmanschapstandaard. Vind hier alles voor composteren. Zoek naar compostvat prijs op de nieuwe KensaQ.


Bespaar tot wel via kiesproduct.

Voor het weinige tuinafval en een dagelijkse portie groente- en fruitresten biedt het vat de goede verteringsomstandigheden. Je moet wel met enkele spelregels rekening houden. Een compostvat is een gesloten container, die makkelijk is in gebruik. Voeg afval aan de bovenkant toe en schep de compost aan de onderkant eruit. De werking in een compostvat is snel, goed te beheersen, hygiënisch en je hebt geen last van insecten.


Om te beginnen is de bodemplaat van het compostvat geperforeerd. Hierdoor hebben micro organismen de kans het vat binnen te dringen en het composteren op gang te brengen. Het controleluik is een onderdeel in het compostvat dat u kunt gebruiken om te controleren of de compost al geoogst kan.


Dit handig compostvat van 3liter is ontworpen om een maximale opslag aan organisch materiaal mogelijk te maken en is de… Meer.

Deze tips kunnen ervoor zorgen dat het composteren vlotter. De eerste is geen compostvat , maar een wormenbak. Daarin kun je ook wel groenafval uit huis en tuin composteren, maar dat is wat bewerkelijker omdat het gedoseerd en vrij klein moet worden toegevoegd. Omgekeerd komen in een goed verterend compostvat vanzelf een massa van die compostwormen.


Plaats het compostvat op een zonnige plek in de tuin en niet te ver van de keukendeur, zodat je er gemakkelijk bij kan. Door zijn donkere kleur absorbeert het vat de zonnestralen. Zonder uit te drogen warmt het materiaal in het vat dan op en wordt de afbraak versneld.


Dat geldt ook voor stro, zaagsel en houtas. Omdat dit zo droog is, moet je er niet te veel van in het compostvat gooien en het goed mengen met ander materiaal. Onkruiden die zaden hebben of via hun wortels uitlopen, zijn ook niet welkom in het compostvat. En gooi zieke planten liever in de gft-bak.


Neem vooradvies gerust contact op! Voor elke situatie de juiste compostvat. Zo bestelt u bij ons direct de juiste compostvat voor uw tuin!


Een halfopen compostvat is geschikt voor een tuin met weinig ruimte, daar is een composthoop maken vaak lastig. Ze zijn verkrijgbaar in hout of kunststof en zijn bij de meeste tuincentra te koop. KB) Online of telefonisch een afspraak maken. Voor veel diensten en producten is het mogelijk online een afspraak te maken.


In dat geval is hieronder een knop geplaatst met de tekst afspraak maken.

Deze video toont u hoe u met een compostvat aan de slag gaat om vlot en zonder problemen tuin- en keukenafval om te toveren tot compost. Al uw tuin- en keukenafval kunt u ook zelf composteren in een compostvat. Tegen betaling van € kunt u een compostvat ophalen bij één van de afvalbrengstations.


U krijgt er een gebruiksaanwijzing bij en een lijst met wat wel en niet in het vat mag. Handig en compact compostvat dat zowel in de grote tuin als in een kleine tuin kan gebruikt worden. Dit zwarte kunststof vat heeft een capaciteit van 4liter. In grotere tuinen blijkt een compostvat gauw te klein om al het groenafval te verwerken.


Hier kies je best voor een compostbak. Daardoor kan het binnenin opwarmen, wat het composteringsproces ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts