vrijdag 30 oktober 2015

Liriodendron tulipifera aureomarginatum

It is also called the tuliptree Magnolia, or sometimes, by the lumber industry, as the tulip-poplar or yellow-poplar. Een zeer bijzondere boom, die zijn naam niet voor niets draagt. De grote sierwaarde van de tulpenboom zit hem in de tulpvormige bladeren die een mooie goudgele herfstkleur hebben. Je bent van harte welkom in ons.


Toch groeit deze boom langzamer dan de gewone tulipifera.

Produces the same big, tulip-like single flowers in Spring. Specialist in bijzondere en grote bomen Topkwaliteit Direct. Liriodendron is een geslacht van planten uit de Tulpenboomfamilie.


LIRIODENDRON TULIPIFERA AUREOMARGINATUM – Variegated Tulip Tree Characteristics One of the best of the yellow leaved trees which can make such a strong impact as an ornamental tree. Not as vigorous as its green leaved parent it can still make 20m (65ft). Deze beplanting bestellen?


Maak een afspraak voor een uitgebreid beplantingsadvies.

Door de grootte en de dichte groei is deze boom zeer geschikt als afschermingsboom en schaduwboom tijdens de warme dagen. De hoogte na jaar is m. Kultivar Aureomarginatum nese listy zelené barvy s více či méně nápadným zlatožlutým panašováním, které se od konce jara stávají méně znatelné a jsou spíše světleji zelené než zbytek listu. De bladkleur is geelgroen.


Diep groene bladeren met een afgeknotte of ingesneden punt en gelobde zijden, die in de herfst geel worden. Vivimus is een Organisch bodemverbeterend middel van DCM, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van laanbomen, sierheesters, hagen, buxus, en andere sierplanten. Gelieve javascript in te schakelen om de site volledig te kunnen gebruiken. Het zijn verschillende bomen met dezelfde naam.


In Nederland wordt de gewone magnolia vaak tulpenboom genoem maar dit is niet helemaal juist. De echte tulpenboom is de Amerikaanse. Het groene blad kleurt hier mooi bij en heeft een bijzondere vorm. In juni en juli verschijnen de bloemen aan de bomen.


Graaf een gat van ongeveer een halve meter diep en maak de bodem van het plantgat. Vanwege de magnifieke bladeren veel als sierboom aangeplant. Door het dichte bladerdak zijn ze vaak niet direct zichtbaar.


De soort ‘Obtusilobum’ heeft als kenmerk dat het blad niet ingesneden is.

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe u deze tuinplant na het kopen moet planten, verzorgen en snoeien. Hij krijgt echt tulpvormige bladeren. Hij bloeit wel, maar dit is pas op latere leeftijd met geelachtige bloemen die niet opvallen.


De stam is grijs en krijgt op den duur ondiepe groeven. Het blad is 4-lobbig en de kleur van het blad is lichtgroen en kleurt in de herfst geel. De tulpenboom heeft een gesloten opgaande kroonvorm met een mooie gele herfstkleur.


Het is een snelgroeiende boom met van nature een mooie regelmatige kroon. Rechte stam, ovale kroon en diep gegroefde asgrijze bast. Bloeit mooi in mei, juni met op tulpen lijkende geelgroene bloemen met oranje vlek aan de voet.


Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts