woensdag 28 oktober 2015

Carpinus betulus lucas

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Carpinus betulus lucas

De Carpinus betulus Lucas is een veelzijdige boom die opvalt door het behoud van het dorre blad in de winter. Hiermee kan hij concurreren met de populaire beuk, aldus de literatuur. Vaak houdt de Lucas zijn bla maar dat is afhankelijk van diverse factoren.


De beuk kan hij niet evenaren. Qua kroonvorm vergelijkbaar met ‘Frans Fontaine’, maar met iets dikkere twijgen. Dit soort is vrij nieuw en zit nu ook in ons assortiment. In april en mei krijgt de boom een onopvallende bloei van groene katjes.


De leihaagbeuk of Leibeuk heeft weinig last van ziektes en heeft een lange levensduur. Kenmerken van de Carpinus betulus Lucas. Hij blijft lang smal als zuil, maar op latere leeftijd wordt hij breder en meer eivormig. Het blad van deze Carpinus is net als bij de andere soorten groen en geribbeld. Bij deze soort blijft het blad lang in de winter aan de boom.


Lucas is van de sterkste haagbeuk soorten die momenteel op de markt zijn. De boom kenmerkt zich door de smalle groeiwijze, die op volwassen leeftijd iets uit gaat hangen en de diep donkergroene bladeren aan de korte takken. De robuuste haagbeuk ( carpinus betulus ) is een gemakkelijke plant die gedijt in elke grondsoort. Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen.


Carpinus betulus lucas

De jonge twijgen die aan deze leiboom groeien zijn bruingrijs van kleur. De oudere takken zijn donkergrijs en opvallend glad. Je komt deze boom veel tegen in parken, maar ook bij jou in de tuin zal de boom prachtig groeien. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen.


Carpinus betulus , commonly known as the European or common hornbeam, is a hornbeam native to Western Asia and central, eastern, and southern Europe, including southern England. It requires a warm climate for good growth, and occurs only at elevations up to 6metres (9ft). This clonal selection of Carpinus betulus is a neater version that its parent, producing a more compact and regular crown at maturity. It is not fastigiate though it may give that appearance when young.


Carpinus betulus lucas

It forms a oval crown at maturity. Behalve als schermvorm is hij ook prima geschikt voor het vormen van bogen en blokken. In crown form it is comparable to ‘Frans Fontaine’, but with somewhat thicker twigs. De Lucas vormt een mooie zuil, later uitzakkend naar een ovale kroon. Carpinus betulus Lucas ) is een nieuwe selectie van de gewone haagbeuk met een smalle opgaande kroon en belangrijker het afgestorven blad vasthoud.


Haal nog meer uit je geld. Doe mee en profiteer nu nog van deze mooie deal! Nederlandse naaHaagbeuk Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Dat is de reden waarom hier geen maten en prijzen kunnen worden vermeld.


Deze plant is zeer winterhard. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Bomen online bladhoudende leibomen.


Lucas Pyramidal Hornbeam Growing and Maintenance Tips. Hagen van Carpinus kunnen lang meegaan. Het kan daarom soms nodig zijn de hagen te verjongen. Uiteraard gelden ook hier de algemene snoeirichtlijnen voor het snoeien van hagen.


De smalst groeiende cultivar van Carpinus betulus. Vaak wordt deze cultivar op hoogstam gekweekt, maar exemplaren die vanaf de grond vertakken komen ook voor. Jonge twijgen zijn grijs, oudere takken en de stam zijn donkergrijs en opvallend glad. De Noord-Amerikaanse soort ( Carpinus caroliniana) lijkt op Carpinus betulus in bladvorm en afmeting.


Carpinus Lucas has an upright growing habit and takes a columnar form, which broadens with age. Buy online for fast UK delivery with a 2yr guarantee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts