maandag 19 oktober 2015

Buitenkraan vorst

Alle buitenkraan vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw kranen. Altijd de beste deal voor jou. Shop direct online op beslist. Het grootste online winkelcentrum.

Kranen voor lage prijzen online. Op zoek naar een buiten kraan ? Grote collectie buiten kranen verkrijgbaar bij Tegeldepot. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Laat eenvoudig thuis leveren of haal je product op in een van onze winkels!


Een buitenkraan loopt een groter risico op schade bij vorst dan kranen in huis. Het bevriezen van een buitenkraan kan al bij lichte vorst gebeuren dus wees op tijd met afsluiten en wacht niet tot de eerste nachtvorst! Helaas wordt de buitenkraan beschermen tegen vorst regelmatig vergeten.

Warmteservice kan u alles vertellen over de voor u meest geschikte buitenkranen. Deskundigheid staat bij ons voorop. Denk aan vogelbakjes, aardewerk bloempotten, tuinslanghaspel en hogedruk spuit die kunnen bevriezen. Wat je natuurlijk zeker niet kapot wil laten bevriezen is natuurlijk je. Er zijn ook buitenkranen die vorstbestendig zijn.


Als je na gebruik deze vorstvrije buitenkraan helemaal goed dichtdraait, loopt de leiding leeg. Zo blijft er nooit water in de leiding achter en kunnen de buitenkraan en de leidingen niet bevriezen. Een vorstvrije buitenkraan kun je ook in de winter gebruiken. Sluit buitenkranen en bescherm de watermeter! Hiermee voorkomt u lekkages, overlast en hoge kosten.


Lees hier onze tips en adviezen. Voorkom dat vorst en ijs jouw waterkranen beschadigen. Makkelijk te bevestigen en los te maken, zal deze vorstbeschermingskap de buitenkranen beschermen tegen plotselinge vorst. Hang de binnenring eenvoudig over de kraansluiting en plaats de witte kap over de kraan tot tegen de muur. Doordat er bij een vorstvrije buitenkraan geen water in de leiding net achter de kraan achterblijft, kan deze ook niet bevriezen.


Het principe van de vorstvrije buitenkraan , gevelmodel. U kunt natuurlijk uw gewone buitenkraan inpakken tegen de vorst met isolerend materiaal.

Hoi, als het gaat vriezen draai ik binnen altijd het kraantje naar de buitenkraan dicht. Maar nu weet ik eigenlijk niet of je die buitenkraan dan opengedraaid moet laten staan, of dat je die dicht moet laten staan. Buitenkraan dicht of open? Als er echt geen kraantje te vinden is zou ik toch op zijn minst de kraan goed inpakken tegen de vorst. Weet je zeker dat er niet stiekum toch ergens een afsluitkraan is?


Aftappen hoeft niet perse, het openen van de kraan is meestal genoeg. Isoleren heeft alleen maar zin als de kraan op een relatief warme plek zit en er een beetje warmte via de muur en leiding richting de kraan kan gaan. Anders zal bij een week strenge vorst de kraan alsnog. Groot buiten kraan assortiment.


Vorstvrije buitenkraan : NIEUWE binnenkomer in het assortiment bij BONFIX. De vorstbestendige buitenkraan in een nieuw jasje! De vernieuwde buitenkraan ziet er aan de buitenkant van de muur (bijna) hetzelfde uit, maar de techniek in de muur is anders.


Ook zal de installatie nog minder tijd in beslag. Deze worden vorstvrije buitenkranen genoemd. Deze zijn wel duurder in aanschaf maar zorgen wel dat je minder hoeft te doen om je buitenkraan winterklaar te maken. De meest gangbare manier om een vorstvrije buitenkraan te installeren is net als je normale buitenkraan , aan de muur.


Dit zijn speciale buitenkranen , die je in periodes met vorst heel gemakkelijk kunt afsluiten en kunt laten aflopen. Zo ontstaat er geen schade aan de leiding en de buitenkraan. Let wel op bij de aanschaf van een vorstvrije buitenkraan dat de muur waarin je deze wilt plaatsen geschikt is voor dit soort buitenkranen.


Op de plaatjes bij een online aankoop zie je niet altijd staan dat de buis lang is ( Moet wel, anders werkt het niet) omdat dit een focus heeft op de kraan zelf. Echter zit er bij een vorstbestendige buitenkraan dus altijd een lange buis. Benodigdheden aanschaffen voor installatie vorstbestendige buitenkraan.


Amerikaanse koelkast aansluiten op de waterleiding? Leiding van de buitenkraan gesprongen door vorst ? Vervangen van de (meng)kraan in keuken, badkamer of toilet? Waterlekkage in meterkast of kruipruimte?


Een compleet pakket waarmee de luxe vorstvrije buitenkraan van BONFIX zich niet alleen onderscheidt door de superieure kwaliteit en afwerking maar ook door een scherpe. De vrije buitenkraan Een ander mogelijkheid voor het plaatsen van een vorstvrije buitenkraan is de vrije buitenkraan. U legt uw waterleiding onder de vorstgrens naar de plaats waar u uw vorstvrije buitenkraan nodig heeft.


Daar waar de waterleiding de grond uit moet komen vult u een ruime kuil met grint. Wilt u voorkomen dat uw buitenkraan bevriest? Dan moet u deze voor dat de vorst intreed aftappen. Als een buitenkraan professioneel is gemonteerd door een loodgieter, heeft de kraan binnenshuis een aftap kraan en een afsluit kraan.


Een loodgieter stelde laatst voor dat ik mijn (normale) buitenkraan zou vervangen door een vorstbestendig exemplaar. Ik zou dan niet meer jaarlijks de buitenkraan hoeven af te sluiten en het water af te tappen. Natuurlijk zou er dan ook een vorstbestendige leiding naar die vorstbestendige buitenkraan moeten worden aangelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts